زشکان طب سنتی و حتی طب نوین، گاهی پیش می‌آید که فصد را تجویز می کنند. اما فصد خون چیست و بهترین زمان فصد خون چه زمانی است؟ ممکن است روشی به نام فصد خون تا به حال به گوشتان نخورده باشد. فصد خون یا همان رگ‌زنی در واقع روشی در طب سنتی است که طی آن با ایجاد شکاف در رگ‌های بدن و خارج کردن خون آلوده و سموم درون بدن، می‌توان بسیاری از عارضه‌ها نظیر چاقی، غلظت خون، چربی کبد و جوش صورت را درمان کرد. با توجه به دانش طب سنتی، بهترین زمان فصد خون در فصل بهار و تابستان است. در این دو فصل، تاثیر بهتری از این روش درمانی دریافت می کنید.

بهترین زمان فصد خون

بهترین زمان فصد خون به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما به هر حال، اگر دنبال بهبودی هستید، بهتر است که در مورد بهترین زمان فصد خون کمی منعطف باشید. فصد نوعی درمان تهاجمی است که سرعت بهبودی را در فرد بالا می‌برد. اما درکنار این درمان، باید به سبک زندگی، رژیم غذایی، میزان تحرک، مزاج شناسی و بقیه موارد نیز توجه کنید. بهترین زمان فصد خون برای هر کسی متفاوت است. این زمان با توجه به وضعیت جسمانی، محل زندگی و سن و سال فرد در نظر می‌گیرند.

  • فصل: فصد خون در فصول گرم و معتدل (مانند بهار و پاییز) که افراد از نظر جسمانی در شرایط نرمال هستند، مناسب‌تر است.
  • سن: فصد خون در سنین جوانی و میانسالی (بین 18 تا 60 سالگی) اثربخشی بیشتری دارد. (فصد خون برای افراد زیر 18 و بالای 60 سال به دلیل ضعف جسمانی ممنوع است)
  • جنسیت: فصد خون در زنان به طور کلی اثربخشی بیشتری نسبت به مردان دارد.
  • وضعیت سلامتی: فصد خون برای افراد با بیماری‌های خاص مانند کم خونی، ضعف سیستم ایمنی بدن، و بیماری‌های قلبی عروقی مناسب نیست.

 

فصد خون، گزینه جایگزین اهدای خون در شرایط بالا بودن کلسترول، چربی و قند خون به حساب می‌آید.

روش‌های درمانی فصد خون چیست

فصد خون یکی از روش‌های رایج خون‌گیری در طب سنتی است. این روش درمانی با استفاده از ایجاد یک شکاف و یا سوراخ کوچک در دیواره رگ انجام می‌شود. از طریق شکافی که ایجاد شده است، خون فاسدی که در بدن جمع شده است به یکباره خارج و در بین اخلاط چهارگانه بدن تعادل برقرار می‌شود. بهترین زمان برای فصد خون را زمانی باید در نظر بگیریم که پزشک طب سنتی بتواند با کیفیت بهتری این خون فاسد را بیرون بکشد.

روش انجام فصد

عمل فصد خون با استفاده از باز کردن یک منفذ کوچک در دیواره سیاهرگ‌ها انجام می‌گیرد. توجه داشته باشید که فصد باید حتما توسط پزشک صورت بگیرد. همچنین این عمل برای بخش‌های مختلف بدن قابل اجرا است. به عنوان مثال اگر بخواهید برای دست خود فصد خون (یکی دیگر از اشتباه‎ات رایج برای فصد خون) را انجام بدهید، پزشک ابتدا با استفاده از یک گارو که نوعی کش پلاستیکی است بالای دست بیمار را محکم می‌بندد. در مرحله بعدی موضع رگ را به کمک ماده‌ای بی‌حس‌کننده آغشته می‌کنند.

بعد از بی‌حسی با یک تیغ بیستوری استریل شده شکاف کوچکی به اندازه 2  الی 3 میلی‌متر در ورید دست ایجاد می‌شود. به طور معمول در این مرحله خون با فشار زیاد از ورید خارج شده و در موارد متعددی به شخص احساس سبکی و راحتی می‌دهد. باید در مورد این‌که شرایط فصد خون چیست و در کجا انجام می‌شود، بیشتر دقت کنید. وقتی که دیواره سیاهرگ‌ها سفت شده باشند و رسوب زیادی داشته باشند، بهترین زمان فصد خون برای نجات دادن سیاهرگ ها به حساب می‌اید.

فصد از کدام قسمت بدن انجام می شود

متخصصان طب سنتی در پاسخ به پرسش فصد خون چیست و آموزش فصد خون اشاره می ‎کنند که فصد 64 موضع دارد که هر یک از آن‌ها به یک بیماری اختصاص دارد. از طرفی هر کدام از این نواحی بدن هم باید به روشی خاص خونگیری شوند. اما به طور کلی می‌توان فصد خون را در قسمت‌های مختلف بدن انجام داد. اما به طور کلی این عمل را در قسمت‌های مختلف بدن می‌توان انجام داد که متداول‌ترینشان این موارد هستند. فصد دست راست، فصد دست چپ،‌ فصد پا، فصد صورت، فصد زیر زبان، فصد گوش، و فصد بینی که هر کدام باید با تجویز پزشک متخصص انجام شود.


انواع فصد خون چیست

همانطور که گفته شد فصد خون یک روش درمانی سنتی است که برای درمان بیماری های مختلف خون از بدن خارج می شود و به دو نوع فصد تقسیم می شود. اگر می‌خواهیم بدانیم فصد خون چیست، باید زیرمجموعه‌هایش را بهتر بشناسیم. در کنار بهترین زمان فصد، بهترین نوع فصد را هم در نظر گرفت.

فصد خون عام: در این روش خون از بازویی گرفته می شود این نوع فصد خون برای درمان بیمار های عمومی مانند کم خونی، فشار خون بالا و چربی خون بالا استفاده می شود.

فصد خون خاص: در این روش خون از یک نقطه خاص در بدن گرفته می شود. این نوع فصد برای درمان بیماری های خاص مانند کبد چرب، رماتیسم و آرتروز استفاده می شود

فصد خون ترتیبی: در این روش فصد خون در چند مرحله انجام می شود این نوع فصد برای درمان بیماری های مزمن مانند دیابت و سرطان انجام می گیرد.

  • فصد دست راست
  • فصد دست چپ
  • فصد پا
  • فصد صورت
  • فصد زیر زبان
  • فصد گوش
  • فصد بینی

بهترین زمان فصد خون برای بهبود نتیجه

به باور پزشکان طب سنتی بهترین زمان برای فصد خون، 15 تا 27 ماه قمری و در زمان ظهر است. برای تاثیرگذاری بیشتر این عمل به شما توصیه می‌کنیم که فصد خون را یک ساعت بعد از غذا خوردن انجام دهید. اصولا در نیمه اول ماه ( از اول تا 14 ماه قمری) به علت حرکت و جوشش ذاتی خون، خون تمیز با فاسد ترکیب می‌شود. اگر در این ایام فصد خون را انجام بدهید مقداری از خون تمیز هم خارج می‌شود. به همین دلیل هم نباید در روزهای مذکور این عمل را انجام داد.

 

در فصل بهار اخلاط و فضولات در خون به جریان درمی‌آیند. در این فصل بدن با هیجاناتی روبه‌رو می‌شود. بنابراین خون‌گرفتن موجب دفع این فضولات می‌شود. همچنین فشار خون در این فصل به حدی است که عوارض ناشی از فصد به کمترین حد خود می‌رسد. پس اگر بدانیم فصد خون چیست، حتماً فصل بهار را برای انجام آن انتخاب می‌کنیم.

در فصل‌های پاییز و زمستان، فضولات غلیظ حرکت نمی‌کنند. به همین دلیل خون‌گرفتن سبب دفع بخش مفید خون می‌شود. بهتر است این روش در فصل تابستان و در فصول سرد سال انجام نشود. بهتر است این کار در ساعات اولیۀ روز، پس از هضم غذا و بعد از کارکردن شکم انجام شود.

ملاحظات بهترین زمان فصد خون

پزشکان سنتی اغلب انجام فصد خون را در بهار توصیه می کنند، زیرا اعتقاد بر این است که زمانی است که بدن به طور طبیعی خود را سم زدایی و تجدید می کند. بهترین زمان فصد خون می باشد.به طور کلی توصیه می شود در هوای بسیار گرم یا سرد از فصد خون خودداری کنید، زیرا این شرایط می تواند بر پاسخ بدن به این روش تأثیر بگذارد.بهتری است فصد خون در صبح انجام شود، چراکه که سطح انرژی بدن بالاتر است و تصور می‌شود که خون فعال‌تر و راحت‌تر گرفته می‌شود. معمولاً در اواخر روز یا عصر از مصرف آن اجتناب می‌شود، زیرا بدن شروع به خم شدن می‌کند و ممکن است به خوبی به این روش پاسخ ندهد.

ملاحظات براساس ماه قمری

در حال افزایش ماه: برخی از باورهای سنتی حاکی از آن است که فصد خون در ماه رو به افزایش مؤثرتر است، زمانی که تصور می‌شود مایعات بدن فراوان‌تر است و روند بهبودی قوی‌تر است.
اجتناب از ماه کامل: برعکس، اغلب توصیه می شود از فصد خون در ماه کامل خودداری کنید، زیرا اعتقاد بر این است که بدن حساس تر است و مستعد خونریزی بیش از حد است.

وضعیت جسمانی: بیمار باید در وضعیت پایداری باشد و از بیماری حاد یا خستگی مفرط رنج نبرد تا اطمینان حاصل شود که بدن می تواند این روش را انجام دهد و به طور موثر بهبود یابد.
روزه گرفتن: برخی از روایات توصیه می کنند که بیمار باید در حالت ناشتا باشد یا فقط یک وعده غذایی سبک مصرف کرده باشد تا از عوارض آن کاسته شودتا اثر فصد خون افزایش یابد.


از طرفی روزهای آخر ماه قمری هم برای فصد مناسب نیستند. در این ایام به علت تأثیرات جوی ماه، اخلاط بدن غلیظ می‌شوند و تمایل به ته‌نشین شدن پیدا می‌کنند. به همین خاطر هم در زمان فصد، خون به سختی خارج خواهد شد و به صورت آنچنانی در درمان بیماری‌های مختلف تاثیرگذار نخواهد بود.


درمان شگفت انگیز بیماری‌ها با فصد خون

پزشکان بر این باورند که بیماران می‌توانند با فصد خون بسیاری از بیماری‌های نهفته در بدن را درمان کنند. به طور کلی فصد خون کاربردها و مزایای مختلفی دارد که در ادامه هر یک از آن‌ها را به صورت کامل به شما معرفی می‌کنیم. اگر در بهترین زمان فصد سراغ این عمل بروند، احتمال بهبودی بالاتر هم خواهد رفت.

باور متخصصان علم پزشکی این است که عمل فصد خون بسیاری از بیماری‌های پنهان بدن را از بین خواهد برد. به همین دلیل است که مردم را به انجام این کار توصیه می‌کنند. اما برخی از مهم‌ترین مزایای فصد خون به شرح زیر است:

کلسترول خون به مدد عمل فصد کاهش می‌یابد. افرادی که عمل فصد خون را انجام می‌دهند، نسبت به افرادی که به این کار اعتقادی ندارند، سالم‌تر هستند و سرزندگی بیشتری دارند. این عمل به دلیل موثر بودن در خروج مواد سمی از بدن، باعث شادابی و سلامت روانی انسان می‌شود و همچنین خون را تصفیه می‌کند. از سوی دیگر مبتلایان به فشار خون بالا پس از انجام این عمل شاهد پاکسازی غدد لنفاوی خود خواهند بود و بهبودی کامل را در بدن خود تجربه خواهند کرد. به همین منوال کلسترول خون نیز به میزان مطلوبی کاهش خواهد یافت.

مزیت دیگر این عمل تولید گلبول‌های قرمز در افراد مبتلا به سرطان است که تحت شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند. درمان‌های سخت و طاقت‌فرسای سرطان باعث کاهش گلبول‌های قرمز در بدن می‌شود که فصد خون این مورد را برطرف می‌کند.


خارج کردن سموم از بدن با فصد خون

مورد دیگری که به عنوان فواید فصد خون شناخته می‌شود، درمان کامل برخی از بیماری‌های خاص مانند هموکروماتوز و پلی‌سیتمی است. این بیماری‌ها به دلیل وجود سم در خون ایجاد می‌شوند، که در نتیجه عمل فصد خون، سموم از بدن خارج و در نتیجه بیماری‌ درمان می‌شود.

اما مورد دیگری که باید به آن اشاره شود، مسئله تنظیم آهن بدن با انجام عمل فصد خون است. اگر آهن بدن بیش از حد مجاز باشد، ابتلا به بیماری هموکروماتیس را موجب می‌شود که عمل فصد با پالایش خون این بیماری را از بین می‌برد. در عین حال تاخیر در درمان بیماری هموکراتیس عوارض جبران‌ناپذیری مانند نارسایی قلب، ضعف و خستگی مفرط و بیماری‌های کبدی را ایجاد خواهد کرد.


فصد خون بهترین گزینه برای لاغری

مقوله‌ای مانند درمان چاقی در طب سنتی به دو دسته یعنی چاقی شحمی و چاقی لحمی تقسیم می‌شود. چاقی شحمی به دلیل انباشت پیه و چربی رخ می‌دهد و چاقی لحمی هم به علت تجمع و ازدیاد عضلات ایجاد می‌شود. اشخاصی که چاقی شحمی دارند نباید از این روش استفاده کنند. زیرا فصد در این افراد می‌تواند باعث ضعف قوای جسمانی شود. بهترین زمان فصد برای کسی که از نظر جسمی لاغر به حساب می‌آید، زمانی است که از نظر فیزیکی در حالت تقویت باشد.

اما برای دسته دوم فصد خون هیچ مشکلی ندارد. ذکر این نکته هم ضروری است که کاهش وزن مکانسیم جداگانه‌ای دارد. اما از آنجایی که با فصد کلسترول خون هم کاهش پیدا می‌کند و به طور کلی جریان خون هم روان‌تر می‌شود فرد احساس سبکی و طراوت بیشتری نسبت به گذشته دارد. این روند به صورت غیرمستقیم می‌تواند در تعادل وزن افراد هم نقش موثری ایفا کند.


فصد خون برای پوست صورت

بروز هرگونه جوش و آکنه در پوست نواحی مختلف بدن با غلظت خون رابطه مستقیمی دارد. در واقع جوش و یا آکنه ناشی از تجمع و رسوب مواد زائد و غلیظ در دیواره رگ‌ها هستند. در چنین شرایطی باید در سریع‌ترین زمان ممکن اقدام به خارج کردن رسوبات سمی از بدن کنیم. به هر حال فصد خون برای داشتن پوستی شاداب و با طراوت یک روش درمانی مهم و موثر به ویژه برای درمان جوش و آکنه صورت با طب سنتی به شمار می‌آید. ناگفته نماند که فصد خون در درمان سایر بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس هم کاربرد دارد.

دلیل اصلی بهبود بیماری‌های پوستی با فصد خون چیست؟ بخشی زیادی از مشکلات پوستی به دلیل خون غلیظ و کثیفی است که در رگ‌ها جریان دارد. بهترین زمان فصد با رنگ پوست و شریاط پوستی مشخص می‌شود. هر تغییری در پوست صورت می‌تواند دلیلی برای بهترین زمان فصد باشد.


درمان غلظت خون به کمک فصد

غلظت خون بیماری است که به دنبال افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود. غلظت خون علائم مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توانیم به تاری دید، تنگی نفس، ضعف قوای جسمانی و همچنین دردهای استخوانی اشاره کنیم. برای درمان غلظت خون علاوه بر اینکه باید رژیم غذایی خود را رعایت کنید، استفاده از روش درمانی فصد خون هم بسیار مفید است.

فصد برای درمان غلظت خون دو هدف مهم را دنبال می‌کند. این اهداف در حقیقت دلیل اصلی فصد خون چیست به حساب می‌آیند. بهترین زمان فصد خون می‌تواند زمانی باشد که غلظت خون بالا رفته و فرد نیاز دارد که ازاین غلظت کم کند.

  • کاهش حجم خون بیمار با هدف کاستن از ترافیک و غلظت خون
  • انحراف خون به مسیری دیگر به منظور درمان بیماری و یا رفع یک مشکل خاص

با فصد خون نگران میگرن و سردرد نباشید

استفاده از روش درمانی فصد خون علاوه بر تمام بیماری‌هایی که تا این قسمت به آن‌ها پرداختیم برای درمان سردردهای میگرنی هم بسیار مفید است. انجام این عمل باعث می‌شود که فرد بیمار در سر خود احساس سبکی داشته باشد و سردردهایش به نسبت گذشته خفیف‌تر شوند. توجه داشته باشید که فصد سر باید با احتیاط زیاد و توسط یک پزشک متخصص انجام شود.

حتی در بهترین زمان فصد نیز نباید از پزشک متخصص غافل شد. با درک بهتر از این‌که فصد خون چیست، می‌توانید پزشک بهتری برای درمان و بهبودی پیدا کنید. ممنوعیت‌هایی هستند که باید حتماً در مورد این درمان طب سنتی در نظر داشته باشید.


ممنوعیت‌های فصد خون چیست

برای پاسخ به سؤال فصد خون چیست باید به موازات تمام فواید و کاربردهایی که فصد دارد به عوارض فصد خون نیز برای بدن اشاره کرد. مقدار خون خارج شده در این عمل بیشتر از حجامت است و ممکن است برخی از افراد را دچار ضعف و کم‌خونی کند. به همین دلیل هم این روش برای کودکان و سالمندان توصیه نمی‌شود.اگر فصد به درستی انجام نشود باعث آسیب به بافت و همچنین سلول‌های عصبی می‌شود.

از دیگر عوارض فصد خون می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • سستی و رخوت
  • بی‌اشتهایی
  • سوء مزاج
  • مشکلات معده و کبد

 بعد از انجام فصد خون

حال که تقریبا به پرسش فصد خون چیست پاسخ دادیم باید توجه داشته باشیم که بعد از انجام فصد به احتمال فراوان در موضعی که فصد انجام داده‌اید احساس درد خواهید کرد. برای کاهش این درد می‌توانید از کمپرس آب گرم و یا روغن میخک استفاده کنید. اگر موضع فصد دچار خونریزی شد کافی است که یک قطعه گاز استریل و یا یک پارچه تمیز را بر روی موضع قرار بدهید و سپس با دست دیگر خود به مدت 20 دقیقه به صورت نقطه‌ای و محکم به موضع مورد نظر فشار وارد کنید.

سایر مراقبت هایی که باید بعد از فصد انجام بدهید، موارد زیر هستند.

  • ‌تا 6 ساعت بعد از فصد خون نباید بخوابید.
  • تا 24 ساعت نباید پانسمان فصد را تعویض کنید.
  • تا 24 ساعت بعد از فصد از خوردن ماهی و لبنیات پرهیز کنید.
  • از مصرف غذاهای چرب و سنگین به شدت خودداری کنید.

اقدامات قبل از انجام فصد خون

افراد قبل از انجام عمل فصد خون نباید با معده کاملا خالی باشند. با توجه به خارج شدن خون از بدن، فشار خون شما کاهش می‌یابد، پس حتما باید وعده سبکی با قند نسبتا خوب مصرف کنید که با افت فشار و سرگیجه مواجه نشوید.

از طرف دیگر سیری بیش از حد و پر بودن روده از فضولات نیز بعد از فصد باعث جذب فضولات به خون و رگ ها می شود. پس اگر وعده غذای سنگین مصرف کردید، حتما نیم ساعت قبل از انجام فصد خون برای دفع فضولات اقدام کنید و اگر ناشتا هستید نیم ساعت تا یک ساعت قبل از فصد یه وعده غذایی سبک با قند خوب مصرف کنید و در صورت نیاز به تخلیه ادرار و مدفوع حتما آن را انجام دهید.

مراقبت‌های بعد از انجام فصد خون

پس از فصدخون بیمار باید موارد زیر را رعایت کند. شاید بیمار نداند که عوارض فصد خون چیست و با رعایت نکردن یکی از این نکات، خودش را به دردسر بیاندازد.

  1. از غذاهای لطیف مانند انواع سوپ استفاده کند و از پرخوری بپرهیزد.
  2. همچنین آهسته غذا بخورد.
  3. از خوردن غذاهای شور و دودی بپرهیزد.
  4. هنگام استراحت باید به پشت دراز بکشد، اما به خواب نرود.
  5. اگر موضع فصد دردناک بود از کمپرس گرم یا روغن میخک برای کاهش درد استفاده کند.
  6. در صورت خونریزی یک قطعه گاز استریل یا پارچۀ تمیز را روی موضع قرار دهید و بیست دقیقه فشار نقطه‌ای و محکم وارد کنید.
  7. پس از فصد مصرف تخم‌مرغ و غذاهای حاوی تخم‌مرغ و غذاهای بسیار تند و تیز و بسیار ترش و بسیار شیرین تا 24 ساعت ممنوع است.
  8. تا 48 ساعت بعد از فصد نباید به حمام بروند.

موارد منع فصد خون

عمل فصد اگر با دقت و توسط افراد متخصص و مجرب انجام نشود بسیار خطرناک است؛ چون احتمال بریدگی عصب وجود دارد. فصد و خون‌ دادن‌های زیاد باعث پیری زودرس می‌شود. مهم‌ترین ممنوعیت این عمل ابتلای کبد به بیماری‌های بلغمی است. در این بیماران آسیب جدی به دنبال دارد. نکتۀ دیگر اینکه فصدِ یک رگ، هم‌زمان روی چند عضو اثر می‌گذارد. توصیه می‌شود در صورتی که این عمل به هر علتی تجویز شد وضعیت کبد مد نظر باشد تا به آن آسیبی نرسد.

اگر بدانیم که فصد خون چیست و چه‌طور انجام می‌شود، در مورد موانع و مممنوعیت‌ها هم بیشتر دقت می‌کنیم. در روش فصد خون، به دلیل اثرگذاری آن روی تمام اعضای بدن، باید حواسمان به وضعیت کلی بیمار باشد. شرایط مراجع ممکن است بعد از فصد، دچار تغییر شود و این تغییرات می‌تواند آسیب‌زا هم باشد.

فصد خون چه طور انجام می‌شود

معمولاً این عمل در سه مرحله در طی چهارده روز انجام می‌شود. هر بار به مقدار بیشتری سودا و بلغم و خون فاسد از بدن دفع می‌شود. اما در اغلب مواقع دوبار پشت سر هم انجام می‌شود. اگر منظور از این عمل بازگرداندن ماده باشد هرچه خون را در نوبت‌های بیشتر خارج کنند، نتیجۀ بهتری به دست می‌آید. پس باید در کمترین مدت و زمان انجام شود و به فاصلۀ یک روز یا در همان روز باشد. اگر یک ساعت یا زودتر باید عرضی بزنند و اگر در روز بعد نیاز به فصد باشد از طول انجام می‌شود.

در نظر داشته باشید نباید در میان دو فصد خوابید، زیرا خواب سبب بازگشت ماده به داخل می‌شود و فصد دوم را بی‌اثر می‌کند. همان‌طور که گفتیم این اقدام درمانی بسیار دقیق و حساس است. اگر فرد متخصص این کار را انجام ندهد خطرات جدی در پی دارد. در کلینیک دکتر سریتا پزشکان متخصص فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه‌های علوم پزشکی، حضور دارند. این خدمات در کلینیک دکتر سریتا به بهترین شیوه و در محیطی کاملا بهداشتی و سالم ارائه می‌شوند.

عوارض احتمالی فصد خون چیست

امروزه این مسئله اثبات شده است که اکثر روش‌های درمانی ممکن است عوارضی برای بدن داشته باشند. فصد خون نیز ممکن است عوارضی را برای بدن ایجاد کند، مانند ایجاد ضعف عمومی در بدن و یا آسیب رساندن به اعضای حیاتی بدن مانند قلب، کبد و کلیه. به همین دلیل است که پزشکان اجازه انجام این عمل را به کودکان و سالمندان نمی‌دهند. از سوی دیگر افرادی که تب دارند، افرادی که رنگ چهره آن‌ها زرد است، و افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند، بهتر است که این کار را انجام ندهند. چرا که فصد خون باعث بروز ضعف در بدن، سستی و رخوت، بی اشتهایی، ضعف معده و کبد، سوءمزاج و برخی عوارض دیگر می‌شود.

چه کسانی و چه زمانی می‌توانند عمل فصد را انجام دهند

فصول گرم سال بهترین زمان برای انجام این کار است و توصیه می‌شود افراد مبتلا به بیماری پلی‌سیتمی و افرادی که بدن‌شان نمی‌تواند آهن اضافی را دفع کند،‌ مبادرت به انجام این عمل نمایند. چرا که سطح بالای آهن بدن و همچنین غلظت بیش از حد خون عوارض شدیدی از جمله سکته قلبی یا مغزی، آسیب‌های کبدی، دیابت و ناتوانی جنسی را به دنبال خواهد داشت.

تاریخچه فصد خون

فصد خون (که به اشتباه به آن فست خون هم گفته می‌شود) امروزه نه تنها در طب سنتی بلکه در مجهزترین کلینیک‌های پزشکی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما فصد خون چیست و فصد خون چگونه به درمان بیماری‌ها کمک می‌کند؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید که تاریخچه فصد خون به دوران تمدن مصر، یونان و روم باستان باز می‌گردد. در آن دوران این عمل با استفاده از ابزاری به نام نیشتر انجام می‌شد و باور عمومی در آن زمان بر این بود که با استفاده از فصد خون (که شکل نوشتاری صحیح آن فصد خون است) بدن انسان از شر تمامی مشکلات رها می‌شود.

در آثار بزرگان علم پزشکی مانند ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی می‌توانید اطلاعاتی را درباره این‌که فصد خون چیست به دست بیاورید. در این آثار از فصد خون (فصد خون) به تعبیر تیغ زدن بر جداره رگ با هدف خارج کردن خون مضر از بدن بیماران مبتلا به بیماری‌های کشنده یاد شده است. شاید دلیل این‌که خیلی در مورد خود فصد خون چیست صحبت نمی‌شود، تغییراتی است که در این روش درمانی ایجاد شده است.

فصد خون چیست و با حجامت چه فرقی دارد

احتمالا بعد از خواندن مطالب بالا در پاسخ به سؤال فصد خون چیست فصد را از حجامت جدا کنید، اما باید توجه داشته باشید که فصد خون و حجامت هر دو یک هدف یعنی پاکسازی خون به منظور بهبود سلامت کل بدن را دارند. این دو روش از بعضی جهات با یکدیگر تفاوت دارند. در فصد عمل پاکسازی به صورت مستقیم و از راه رگ انجام می‌شود. در حالی که در حجامت پزشک با استفاده از بادکش کردن نواحی پشتی بدن و همچنین پوست اقدام به تخلیه خون‌های مرده می‌کند.

فراموش نکنید که برای داشتن بدنی سالم و دور ماندن از بیماری‌ها، تغییر سبک زندگی حرف اول را می‌زند. شما باید تغذیه درستی داشته باشید، ورزش کنید و به اندازه‌ی کافی بخوابید. در کنار تمام این‌ها، پاکسازی بدن از سموم و رسوبات با روش‌هایی مانند فصد تاثیر به مراتب چشمگیرتری خواهد داشت.

بالاخره فصد خون چیست

فصد خون یا (فست، فسد، فصت که املای غلط آن است) تنها نقطه مشترک طب سنتی و طب نوین است که توسط متخصصان هر دو گروه تایید و توصیه می شود. فصد روشی تهاجمی برای پاکسازی خون از سموم و آلودگی هاست و برای درمان خیلی از بیماری‌ها کاربرد دارد. خیلی از اوقات مراکز اهدای خون، با توجه به میزان آلودگی خون، قبل از اهدای خون، فصد را برای شما تجویز می‌کنند. اما اگر در شرایط بحرانی نیستید، می‌توانید با نظر پزشک طب سنتی و استفاده از داروهای گیاهی سم زدایی و پاکسازی بدن، به صورت غیرتهاجمی خون را از آلودگی‌ها پاکسازی کنید.